Вести

 • Chinese New Year

  Chinese New Year

  To celebrate New Year,we will be on holidays from 23th to 31th Jan.during the time,if you have some questions or orders for our stepper motor and other cnc routers,please feel free to leave messages for us or send email to Mary@longs-motor.com Allow us to congratulate you on the arrival of the N...
  Прочитај повеќе
 • Merry Christmas

  Merry Christmas

  For the Christmas Coming, LONGS MOTOR provides consumers with high-quality : stepper motors 、motor drivers、and cnc kits on big sales than usual,to give back consumers’ supports and love for LONGS MOTOR. In order to celebrate Christmas Day & New year , all of our company’s produ...
  Прочитај повеќе
 • Работејќи заедно, расте заедно!

  Работејќи заедно, расте заедно!

  In order to celebrate the 10th anniversary of the establishment of Changzhou Longs Motor Co., Ltd; to enrich sports and cultural activities  of staff members and workers; to enhance the cohesion of the enterprise and centripetal forces; to inspire the initiativity and positivity of the staff; to ...
  Прочитај повеќе
 • Certificates

  LCS1507312033E LCS1507312031S
  Прочитај повеќе
 • Stepper motor application industry

  Stepper motor application industry

  Non-standard machinery Medical equipment winding machine welding machine spraying machine ceramic printing machine battery winding machine crystal grinding machine packaging machine PCB drilling machine strap drilling machine computer flat knitting machine textile machinery zipper automatic foam ...
  Прочитај повеќе
 • Како можеме да се користи stepper моторни

  Како можеме да се користи stepper моторни

  Stepper моторни контрола е уред кој ги контролира позиција, брзина и вртежен момент од механички диск. Таа е наменета за контрола на движење на електрични мотори. Таа има автоматски менувач и прирачник за започнување и запирање на моторот, а изборот и прилагодување на брзината. Исто така се очекува да SE ...
  Прочитај повеќе
 • Експеримент на stepper моторни (A)

  Експеримент на stepper моторни (A)

  Stepper мотори се обично на микропроцесори или обичај контролер идентичен, и моќ често се контролирани од страна на возачот кола осветлена stepper моторни и моќ транзистори. Прецизно движење е можно, но сложеноста обично земјиште stepper аматерски во "можеби еден ден" бин делови. Но, stepper ...
  Прочитај повеќе
 • Експеримент на stepper моторни (Б)

  Експеримент на stepper моторни (Б)

  Stepper моторни движи во мали чекори обично се наведени на етикетата во степени. А чекор мотор да се вртат во една насока на струја се пренесува преку калем, а потоа друг, тогаш во првата ликвидација од спротивниот поларитет, а потоа вториот со обратен поларитет, исто така. Оваа низа се повторува за в ...
  Прочитај повеќе
WhatsApp Онлајн Chat!