Eksperimenti me motor stepper (B)

motor stepper lëviz në hapa të vogla janë treguar në përgjithësi në etiketë në gradë. Një motor hap të tjerr në një drejtim të rrymës është duke kaluar nëpër një spirale, pastaj një tjetër, pastaj në përmbylljen e parë të polarizimit të kundërt, atëherë i dyti me polarizimit të kundërt, gjithashtu. Kjo sekuencë përsëritet për rotacion të vazhdueshëm. Drejtimi Rotacioni varet nga era, "udhëheqës", "të Ithtari" është. Rotacioni kundërta kur një dredha-dredha është i kundërt. Ajo është e mund të thjeshtojë versionet qendër trokitje e lehtë për ndryshim aktuale nga Qendra trokitje e lehtë janë të lidhura për të KQV-së dhe në çdo fund të spirales mund të largohen në tokë alternuar. Non-powered motorët kërkojnë një bipolar tensionit të kontrollit ose pak më shumë se switching qark. Kur pushteti është aplikuar në dy mbështjellje, motor stepper mes dy faza (të ngurta, shpesh të referuara si "gjysmë hapi"). Sipas idesë gjysmë hapi në ekstrem, mund të aplikojnë dy valët sine në kuadraturë për mbeshtjelljen dhe për një rotacion shumë të qetë. Kjo teknikë nuk është veçanërisht e efektshme, pasi kontrollues do të jetë shumë më pak energji për të zhduket si motor, por në qoftë se mocioni i duhur është e nevojshme, ajo mund të jetë një vlerë të provoni! Ose për ata që nuk kanë frikë të kompleksitetit të sinusoids mund të përafrohet në mënyrë efikase duke përdorur ciklin e ndryshueshme detyrë. Por qëllimi është për të marrë këto motorë të dalë nga kutia e junk, nuk ka më shumë arsye për të menduar që ata të jenë vetëm! Pra, këtu janë disa këshilla të thjeshta për të provoni.


Ora Post: Maj-29-2018
WhatsApp Online Chat!