Eksperimenti me motor stepper (A)

motors stepper janë zakonisht të mikroprocesorëve ose ICS kontrollues me porosi, dhe pushteti kontrollohet shpesh nga qarqe të ndriçuara shofer motor stepper dhe transistorëve pushtetit. Lëvizja e saktë është e mundur, por kompleksiteti zakonisht toka stepper amator në "Ndoshta një ditë" pjesë bin. Por stepper mund të përdoret për një varietet të aplikimeve pa circuitry komplekse apo programimin. Në shikim të parë, motor stepper pak frikësuese, si të paktën katër djem dhe shpesh, gjashtë vjet më parë. Shumica steppers kanë dy mbështjellje, dhe disa janë edhe të operuar në qendër, ku katër ose gjashtë biri. kontrolle të shpejta mund ohmmeter për të përcaktuar se cila birin për të shkuar së bashku dhe trokitje e lehtë në qendër që të identifikohen duke matur rezistencë midis djalit, Qendra-trokitje e lehtë në gjysmën e likuidimit total të rezistencës kundër dy skajet e veprimit spirale. Sjellë djalin për të shkuar së bashku në një nyjë dhe të lidhin një nyjë në teli qendër-trokitje e lehtë për identifikimin e lehtë më vonë. motors stepper janë bërë mjaft të shpeshta dhe në të gjitha formave dhe madhësive nga shumë shitës të tepërta. Hetuesit gjithashtu mund të arrihen stepper zyre dhe kompjuterike të mirë të vjetër pajisjeve.
Steppers janë gjeneratorë të shkëlqyer të fuqisë së ulët dhe motore çuditërisht efikase për aplikime të ulët të energjisë me shpejtësi të ulët. Si pikënisje, të përpiqet për të lidhur mbështjellje e dy steppers me njëri-tjetrin. Zgjidhni Stepper rrotullohet lirisht në mënyrë që fërkimi i brendshëm nuk e prishin përvojë. Kur ju rrotullohen një bosht makinë, ajo do të ndjekë një tjetër. Sigurisht, ka pak çift rrotullues. Por kjo tregon se steppers janë përdorur për të prodhuar energji elektrike.

Ora Post: Maj-29-2018
WhatsApp Online Chat!