Како можеме да се користи stepper моторни

Stepper моторни контрола е уред кој ги контролира позиција, брзина и вртежен момент од механички диск. Таа е наменета за контрола на движење на електрични мотори. Таа има автоматски менувач и прирачник за започнување и запирање на моторот, а изборот и прилагодување на брзината.
Исто така се очекува да изберете или напред или назад ротација против преоптоварувања и грешки, и прилагодување на вртежен момент. Секој електричен мотор е опремен со регулатор, кој има различни функции и карактеристики. Повлекува мотор контроли исто така може да помогне да се заштитат од поголемите мотори имаат преоптоварување или повеќе од сегашната состојба. Ова е направено со заштита од преоптоварување реле или температурни сензорски реле. Осигурувачи и прекинувачи се исто така корисни за заштита од голема струја. Автоматско возачите на моторните се испорачуваат со ограничување прекинувачи за заштита на машина.
Некои сложени моторни контролори се користи за контрола на мотори со брзина и вртежен момент поврзан. Во контрола на затворен циклус, контролорот произведува точни позиционирање на бројот на моторот струг-водени. контролер на моторот точно да се позиционира алатот за сечење врз основа на претходно програмирани профил. Таа, исто така компензира за различни услови на оптоварување и непушачите сили за да помогне во одржување на позицијата на алатката.
Моторни контролори се врз основа на она што тие имаат што да се прави. Постојат рачна контрола на мотор, автоматска контрола на мотор и мотор контрола на далечина. Во зависност од производителот, моторни контроли може да биде само почеток и да престане. Но, постојат многу возачи кои го контролираат мотор со многу функции. Електричен мотор контрола може да се класифицираат според видот на моторот за да се вози или контролирана. Ова е контрола серво движење, чекор мотори, наизменична струја или наизменична струја или DC четка или brushless DC постојан магнет.

Време на мислењето: Мај-29-2018
WhatsApp Онлајн Chat!