Експеримент на stepper моторни (Б)

Stepper моторни  движи во мали чекори обично се наведени на етикетата во степени. А чекор мотор да се вртат во една насока на струја се пренесува преку калем, а потоа друг, тогаш во првата ликвидација од спротивниот поларитет, а потоа вториот со обратен поларитет, исто така. Оваа низа се повторува за континуирано ротација. Насоката на ротација зависи од ветрот, "лидер", на "следбеник" е. Обратна ротација кога ликвидација е обратна. Тоа е да се поедностави верзии центарот чешма на тековната пресврт од центарот чешма се поврзани со Vcc и на секој крај на калем може да се повлече на земјата наизменично. Не-придвижуван мотори бараат контрола напон биполарно или малку повеќе од префрлување коло. Кога моќта е да се примени два калеми, моторот stepper помеѓу две фази (цврсти, често се нарекува "половина чекор"). Под половина чекор идеја до крајност, еден може да се примени два синусни бранови во квадратурата за намотки и за многу мазна ротација. Оваа техника не е особено ефикасен, бидејќи контролорот ќе биде многу помалку енергија за растурање на моторот, но ако е потребно правилно движење, тоа би можело да биде вреди да се проба! Или за оние кои не се плашат од комплексноста на синусите можат да се поистоветат ефикасно со користење на променлива циклус. Но, целта е да се добијат овие мотори надвор од кутијата на сметот, не повеќе причини да се мисли да бидат сами! Значи, тука се и некои едноставни совети да се обиде.


Време на мислењето: Мај-29-2018
WhatsApp Онлајн Chat!