Експеримент на stepper моторни (A)

Stepper мотори  се обично на микропроцесори или обичај контролер идентичен, и моќ често се контролирани од страна на возачот кола осветлена stepper моторни и моќ транзистори. Прецизно движење е можно, но сложеноста обично земјиште stepper аматерски во "можеби еден ден" бин делови. Но, stepper може да се користи за различни апликации без комплекс кола или програмирање. На прв поглед, stepper моторни малку застрашувачки, како најмалку четири сина и често, пред шест години. Повеќето степери имаат два калеми, а некои дури и се управувани од центарот, каде што четири или шест син. Брзо ohmmeter проверки може да се утврди кои син да одат заедно и се приклучи на центарот за да се идентификуваат со мерење на отпорност помеѓу син, центарот допир за половина од вкупниот ликвидација на отпорот против двата краја на акција серпентина. Донеси го синот да одат заедно во јазол и вратоврска јазол во центарот жица допир за лесна идентификација подоцна. Stepper мотори станаа доста чести и во сите облици и големини од многу дилери вишок. Инспекторите, исто така може да се пристапи Stepper старите добри канцелариска и компјутерска опрема.
Степери се одлични генератори на ниска моќност и изненадувачки ефикасни мотори за мали моќности при мали брзини. Како појдовна точка, обидете се да се поврзете на намотки на две степери едни со други. Изберете Stepper ротира слободно, така што на внатрешно триење не ја расипам искуство. Кога го ротирате вратило диск, тоа ќе го следат друг. Секако, постои малку вртежен момент. Но, тоа покажува дека степери се користат за производство на електрична енергија.

Време на мислењето: Мај-29-2018
WhatsApp Онлајн Chat!